LOADING

Wat ik doe

  1. Home
  2. Wat ik doe
Image Frame

Onderzoek

We leven in een tijd van big data. Maar ook ‘big’ vraagstukken. Is de data altijd betrouwbaar? Hoe analyseer je die steeds maar toenemende hoeveelheid data? Hoe breng je al die data terug tot een helder antwoord en toepasbare learnings? Afgestemd op een publiek dat soms een andere taal spreekt. In mijn functies als research director heb ik veel grote en kleine merken geadviseerd met onderzoek en analyse als basis. Voor mij is een project of advies geslaagd, als de uitkomsten leiden tot actie. Verandering, verbetering. Dit vereist natuurlijk deskundigheid, maar vooral ook nieuwsgierigheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Onderzoek kan complex zijn. Mijn kracht is om de resultaten helder te presenteren. Dat presenteren blijkt van grote waarde; zowel bij acquisities, in new business als in advies- of onderzoekstrajecten. Ik hou ook van presenteren, in meetingsrooms en op podia.

Mediastrategie

De Return On Investment uit je communicatie verbetert significant als je de data die voorhanden is goed en efficiënt gebruikt. Dat is één van mijn belangrijkste learnings uit ruim 20 jaar ervaring als research- en strategydirector bij meerdere mediabureaus en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het is ook wat adverteerders en mediabureaus nodig hebben: een mediastrategie die focust op resultaat. Om dat te bereiken, begint iedere strategie voor mij met een scherpe analyse van de ‘key challenge’. Bijvoorbeeld: meer bereik of meer conversie. Focus op nieuwe of bestaande doelgroepen. Werven van nieuwe klanten of versterken van loyaliteit van bestaande klanten. Als dit helder is, kom ik op basis van onderzoek en data tot een passend advies over de media en middelen waarmee je je doel kunt bereiken.

Image Frame
Image Frame

Workshops

Naast onderzoek en advies, bied ik ook praktische workshops op het gebied van media en communicatie. De deelnemers gaan een dag of een dagdeel aan de slag en hebben na afloop heldere output. Bijvoorbeeld: de workshop ‘Story Rules’. 7 regels om tot een eigen, onderscheidend verhaal te komen. Het ‘waarom’ van je onderneming: vaak de reden waarom klanten voor je kiezen. Dat is waar je verhaal over moet gaan. De workshop Story Rules geef ik samen met Henk Jan van Harten – scriptschrijver en oprichter van bureauvanharten – communicatie & evenementen -.
Je kunt hieronder het white paper Story Rules downloaden of meer lezen over de workshop.
Wil je meer weten over deze of andere media en communicatie-workshops?
Bel of mail dan met Karin Schut, 06 57 57 30 27, info@karinschut.com.